Over Gerda

 

Mijn naam is Gerda van Dijk en door gezondheidsklachten ben ik mij gaan verdiepen in diverse manieren om van die klachten af te komen. Door o.a. onregelmatig werk, bewerkt eten, stress enz. lukte het mij niet om af te vallen. Veel sporten en gezond eten (dacht ik) hielpen mij daar ook niet bij. Doordat ik mijn voeding veranderd heb en minder en anders ben gaan sporten, lukte het wel en als bonus ben ik ook nog van een aantal kwalen afgekomen: maag- en darmklachten, allergieën, en huidproblemen om er maar eens een paar te noemen. Doordat ik erachter kwam dat een groot deel van mijn klachten veroorzaakt werd door mijn schildklier, ben ik mij gaan verdiepen in dit onderwerp. Schildklierhormonen worden in iedere lichaamscel gebruikt, dus als die klier niet goed werkt, functioneren andere systemen ook veel minder. De uitdaging is om de oorzaak te vinden.

Gezondheid en sport hebben mij altijd geïnteresseerd. Vanaf januari 2011 ben ik gaan leven volgens de Hormoonfactor. Ik ben nog steeds erg blij dat ik de boeken van Ralph Moorman ben tegengekomen. Na een jaar besloot ik de opleiding bij hem te gaan doen.
Naast trainer Hormoonfactor ben ik ook werkzaam als Orthomoleculair Therapeut volgens de kPNI, Evocircadian Coach, coach Oerslank, Neuro4Coach en Brain-Q therapeut. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd over neurotransmitters (bv. serotonine en dopamine) en DNA en (epi)genetica. Deze kennis en inzichten komen samen en worden niet apart toegepast.

Het is mooi om te zien hoe mensen, met kleine veranderingen, grote resultaten kunnen behalen.