
Iedereen heeft een immuunsysteem maar hoe komt het dat dat systeem niet bij iedereen hetzelfde werkt. Hoe kan het dat één persoon, bij bv. een verkoudheid, na een paar dagen weer op de been is terwijl een ander hier nog…
Als je net besloten hebt om gezonder te gaan leven, sta je gelijk voor een uitdaging. Want hoe eet je gezond èn lekker? Bekijk de recepten die je nu gebruikt eens kritisch: vervang de vloeibare bakboters bv. door kokosolie, roomboter…
“Dokter, ik heb zo’n last van de overgang. Ik slaap slecht, heb opvliegers, wordt steeds zwaarder en heb enorme stemmingswisselingen. Wat kan ik doen?” “Tja mevrouw, dat hoort erbij hè? Daar moet je even doorheen. Voor die stemmingswisselingen…
Dokter, ik heb last van te veel maagzuur Maagzuurproblemen zijn een van de meest gehoorde klachten binnen een huisartsenpraktijk. Ze veroorzaken een slecht ruikende adem en maagklachten. Meestal geeft de arts een maagzuurremmer en het symptoom is opgelost. Echter…
Wat is een blaasontsteking eigenlijk? In veel gevallen is er een darmbacterie, de E-coli, in de blaas gekomen. Andere veroorzakers kunnen parasieten of andere bacteriën zijn. Dat het een darmbacterie is, verklaart direct waarom vrouwen er veel vaker last van…
Gluten, een groep eiwitten die in een bepaalde graansoorten voorkomt hebben een invloed op de schildklier, de hormoonklier die verantwoordelijk is voor de aanmaak van schildklierhormonen. De grootste hoeveelheid hormoon die gemaakt wordt is T4. Dit is een…